Magazin


XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok

Írta: Antal | 2013-01-22

Bazi nagy gyulai kolbászevés és pálinkaivászat


Az immáron XIII. alkalommal megrendezésre kerülő Böllérverseny új, hangulatos helyszínen megújult programokkal, a Gyulai Pálinkanapokkal kiegészülve önálló rendezvényként egy teljes hétvégén várja látogatóit.
A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése, népi táj jellegű ételek készítésé, gasztronómiai kultúránk népszerűsítése.
 

A böllércsapatok versengése a "Nemzet Böllére" címért, amely során a hagyományos disznóvágási szokások, ételek elkészítésének a felelevenítésével tehetnek tanúbizonyságot a nemes címre való rátermettségükről.
A rendezvény elmaradhatatlan része az ilyenkor szokásos kézműves és kirakodó vásár. A hagyományos lacikonyha frissen készült, jellegzetes disznótoros különlegességeivel, az ország legjobb pálinkáival és boraival. Természetesen a kolbászok, sonkák és egyéb finomságok sem hiányozhatnak a kínálatból, mint ahogy néptánc, magyar nóta, dumaszínház, gyermek játszóház és különleges sztárvendégek várják a tisztelt érdeklődőket.

A rendezvény házigazdája Benke László.



A rendezvény részletes programja:

2013. február 9.

 

06:45  Disznóvágás kezdete, versengés a „Nemzet Böllére” címért.

08:00  Disznóvágáshoz szól a nóta, Dávid zenekar

10:00  Csiga Duó gyermekműsora

10:00  Kézműves foglalkozás, farsangi álarc, böllérsapka stb. készítés egész nap

11:00  Sonka és zöldségszobrászat bemutató

11:30  Színpadon az 50 éves Kőrös Néptáncegyüttes

13:00  Operett gála, Merényi Nicolette, Kiszely Zoltán előadásában

13:30  Látványkonyha, ételkészítési bemutató

14:15  Bihari Gellért humorista műsora

15:15  Pernehajder Campbell élő koncert

17:00  Böllérverseny eredményhirdetése

17:30  Grenadír Mars együttes élő koncert

 

Egész nap: kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai bemutatók, játszóház.

Az étteremben disznótoros étel különlegességek, hurka, kolbász, cigánka, töltött káposzta, a pálinkaházban díjnyertes pálinkák közül válogathatnak.

A városközpontból egész nap ingyen szállítjuk az érdeklődőket a helyszínre, valamint a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft kóstolóházához.

Játékos vetélkedők felnőtteknek is.

 

2013. február 10.

 

09:00  Disznóvágás bemutató Gyulai Hentes módra, egész nap kóstolóval.

09:00  Disznóvágáshoz szól a nóta, Dávid zenekar

10:00  Bodrogközi Rita gyermekműsora

10:00  Játszóház, kézműves foglalkozás

11:00  Ételkészítési bemutató Böllérkirály módra.

12:00  Jó ebédhez szól a nóta

14:00  Maradavad élő koncert

 

Egész nap: kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai bemutatók, játszóház.

Az étteremben disznótoros étel különlegességek, hurka, kolbász, cigánka, töltött káposzta, a pálinkaházban díjnyertes pálinkák közül válogathatnak.

A városközpontból egész nap ingyen szállítjuk az érdeklődőket a helyszínre, valamint a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft kóstolóházához.

Játékos vetélkedők felnőtteknek is.

 A rendezvény kiemelt eseménye, a “Sonkaszobrászat”!

Hozzászólás írása
+ =

Archívum

2013. november
Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit
Országos főzőversenyt hirdetnek közétkeztető cégek számára
2013. október
Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra
Klasszikus és modernizált recepteket mutat be az új Gundel Szakácskönyv
Csökken a sertésállomány, nő a szarvasmarha-állomány
Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek és kíváncsiaknak
Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer-ipari kiállításán
Eltűnik a cigánypecsenye elnevezés a hannoveri önkormányzati menzákról
2013. szeptember
Egészségmegőrző mintaprojekt a sarkadi kistérségben
A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot
Sejtszinten fiatalodik meg az ember az életmódváltástól
Folyamatosan csökken a húsfogyasztás
Paprikás csokoládétorta nyerte a hobbicukrászok versenyét
Megkezdődött a nemzetek sajtversenye
Megtalálhatták a jeges csokoládé első angol receptjét
Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata
2013. augusztus
Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól
A túl sok vas növelheti az Alzheimer-kór kockázatát
Kóstolja meg Magyarországot!
Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak
A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrákkockázatot
Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?
Kevesebb tésztát esznek az olaszok
Lisztekről tabuk nélkül.
Ha nincs, időd készíts Pastat!
Miről fog szólni az alapanyagok blog?
2013. július
Együttműködés az Ars Vino Borszaküzlettel
2013. június
A világ csodálatos konyhái. Kínai konyha
mitfozzek.hu bemutatót tartottunk a Hotel Noniusban!
A világ csodálatos konyhái. Francia konyha
2013. május
A világ csodálatos konyhái. Olasz konyha
Főztünk a III. Gyulavári kastélynapokon
2013. április
Április végi gasztroprogramok
Új megjelenés és szolgáltatások
Nyereményjáték
Lezárult a mitfozzek.hu nyereményjátéka!
Gasztronómiai programok 2013 március
Gasztroprogram: Szegedi Toros Pálinkafesztivál - 2013. február 28. – március 3.
2013. február
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Pirosak"
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Zöldek"
Zsemlemorzsa házilag
2013. január
Farsangi Torkos Csütörtök
Pesto, egy csipetnyi Olaszország:)
Edd a szezont!
XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok
2012. december
B.U.É.K!!!
Gasztronómia és Újévi hiedelmek
Áldott karácsonyt kívánunk!
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál margójára
Disznótor! Indul a szezon:)
2012. november
Hogyan fotózzunk ételeket?
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál
Hogyan vásároljunk (csak egy ötlet)?
A programozó konyhájából jelentjük:).
Benedek tojás
Történetek Angliából I.
2012. október
mitfozzek.hu 2.2-es verziója működik
Erfurt 2012!
Elindult az új oldalunk!

Hirdetések

Közösség