Magazin


Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól

Írta: Antal | 2013-08-30 | Étel

Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól

Elsősorban a kis és közepes élelmiszer-feldolgozóknak dolgoztak ki az egészséges táplálkozást szolgáló élelmiszerrecepteket az Országos Húsipari Kutatóintézetben - mondta a közhasznú nonprofit kft.-ként működő intézmény ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Bővebben

Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak

Írta: Antal | 2013-08-25 | Étel

Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak

Az Európában élők már hatezer évvel ezelőtt is fűszerezték az ételeiket - derült ki egy tudományos kutatásból.

Bővebben

Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?

Írta: Antal | 2013-08-23 | Étel

Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?

Tízből egy ember étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, de a lakosság nagy többsége odafigyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására a GfK Hungária elemzése szerint.

Bővebben

Zöldségek az egészség "őrei" : A "Pirosak"

Írta: Mária | 2013-02-15 | Étel

 Zöldségek fogyasztása minden évszakban ajánlott, hiszen      vitaminban, ásványi anyagban gazdagok, ezért  testünk,        egészségünk "őrei" 
 Sorozatunk következő tagjai a "pirosak".
 Minden piros növényben előfordul egy fontos anyag: a likopin.    Ez az anyag adja a növények piros színét, például a  paradicsomnak a görögdinnyének az epernek stb. 

Bővebben

Zöldségek az egészség "őrei" : A "Zöldek"

Írta: Mária | 2013-02-06 | Étel

 Zöldségek fogyasztása minden évszakban ajánlott, hiszen vitaminban, ásványianyagban gazdagok, ezért  testünk, egészségünk "őrei".
Most a "Zöldeket " vesszük számba.
A sötétzöld zöldségekben megtalálható a zeaxantin és a lutein. Ezek magas antioxidáns tartalommal bírnak. Az antioxidánsok számos pozitív hatása ismert, de az kevésbé,hogy védik szemünket a szürkehályogtól és a nap káros sugaraitól. Ilyenek a brokkoli, a kelbimbó, spenót, spárga. A továbbiakban felsoroljuk milyen számos előnyökkel jár ezen növények fogyasztása.

Bővebben

Hirdetések

Közösség