Magazin


Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit

Írta: Antal | 2013-11-14

Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit

Bolyki János, Borbély Tamás, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva és Heimann Zoltán az idei Év Bortermelője díj jelöltjei

Eredményhirdetést december 6-án tartják Budapesten.
 
    A legrégebbi és legrangosabb magyarországi borszakmai elismerést 1991 óta adják át; a Magyar Bor Akadémia 1996-ban vette át a díj odaítélését. A jelöltekre a tavalyi évhez hasonlóan borászok, szakírók, étteremvezetők, sommelier-k, chefek, borkedvelők küldhették el javaslataikat; az öt jelölt közül négyen 2012-ben is versenyben voltak - közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Bor Akadémia.
 
    A díjért versengő borászok közül Borbély Tamás a badacsonyi, Dúzsi Tamás és Heimann Zoltán a szekszárdi, Gálné Dignisz Éva a kiskunsági, míg az újonnan jelölt Bolyki János az egri borvidéket képviseli.
 
    Az öt bortermelő hagyományosan a Borest a Bor Akadémián elnevezésű rendezvényen mutatkozik be boraival a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, ahol november 22-én szabad borkóstolás, ízes, magyaros hideg falatkák, sajtok várják az érdeklődőket.
    A megmérettetés második fordulójában a Magyar Bor Akadémia tagjai döntik el szavazással, hogy az öt jelölt közül ki legyen 2013-ban az Év Bortermelője.
 
MTI
Hozzászólás írása
+ =
Címkék:

Archívum

2013. november
Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit
Országos főzőversenyt hirdetnek közétkeztető cégek számára
2013. október
Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra
Klasszikus és modernizált recepteket mutat be az új Gundel Szakácskönyv
Csökken a sertésállomány, nő a szarvasmarha-állomány
Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek és kíváncsiaknak
Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer-ipari kiállításán
Eltűnik a cigánypecsenye elnevezés a hannoveri önkormányzati menzákról
2013. szeptember
Egészségmegőrző mintaprojekt a sarkadi kistérségben
A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot
Sejtszinten fiatalodik meg az ember az életmódváltástól
Folyamatosan csökken a húsfogyasztás
Paprikás csokoládétorta nyerte a hobbicukrászok versenyét
Megkezdődött a nemzetek sajtversenye
Megtalálhatták a jeges csokoládé első angol receptjét
Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata
2013. augusztus
Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól
A túl sok vas növelheti az Alzheimer-kór kockázatát
Kóstolja meg Magyarországot!
Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak
A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrákkockázatot
Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?
Kevesebb tésztát esznek az olaszok
Lisztekről tabuk nélkül.
Ha nincs, időd készíts Pastat!
Miről fog szólni az alapanyagok blog?
2013. július
Együttműködés az Ars Vino Borszaküzlettel
2013. június
A világ csodálatos konyhái. Kínai konyha
mitfozzek.hu bemutatót tartottunk a Hotel Noniusban!
A világ csodálatos konyhái. Francia konyha
2013. május
A világ csodálatos konyhái. Olasz konyha
Főztünk a III. Gyulavári kastélynapokon
2013. április
Április végi gasztroprogramok
Új megjelenés és szolgáltatások
Nyereményjáték
Lezárult a mitfozzek.hu nyereményjátéka!
Gasztronómiai programok 2013 március
Gasztroprogram: Szegedi Toros Pálinkafesztivál - 2013. február 28. – március 3.
2013. február
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Pirosak"
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Zöldek"
Zsemlemorzsa házilag
2013. január
Farsangi Torkos Csütörtök
Pesto, egy csipetnyi Olaszország:)
Edd a szezont!
XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok
2012. december
B.U.É.K!!!
Gasztronómia és Újévi hiedelmek
Áldott karácsonyt kívánunk!
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál margójára
Disznótor! Indul a szezon:)
2012. november
Hogyan fotózzunk ételeket?
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál
Hogyan vásároljunk (csak egy ötlet)?
A programozó konyhájából jelentjük:).
Benedek tojás
Történetek Angliából I.
2012. október
mitfozzek.hu 2.2-es verziója működik
Erfurt 2012!
Elindult az új oldalunk!

Hirdetések

Közösség