Magazin


Egészségmegőrző mintaprojekt a sarkadi kistérségben

Írta: Antal | 2013-09-27 | étel -és ital fogyasztás

Egészségmegőrző mintaprojekt a sarkadi kistérségben

Mintegy húszezer ember vehet majd igénybe korszerű egészségmegőrző és betegségmegelőző szolgáltatásokat a sarkadi kistérségben az uniós támogatásból megvalósuló mintaprojektnek köszönhetően.

Bővebben

Folyamatosan csökken a húsfogyasztás

Írta: Antal | 2013-09-16 | étel -és ital fogyasztás

Folyamatosan csökken a húsfogyasztás

A baromfihúst mindenki szereti, a vörös húsok közül a sertéshús ugyan kisebb mértékben, de a marha- és vadhús határozottan a férfiak kedvence. 

Bővebben

Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?

Írta: Antal | 2013-08-23 | étel -és ital fogyasztás

Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?

Tízből egy ember étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, de a lakosság nagy többsége odafigyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására a GfK Hungária elemzése szerint.

Bővebben

Kevesebb tésztát esznek az olaszok

Írta: Antal | 2013-08-23 | étel -és ital fogyasztás

Kevesebb tésztát esznek az olaszok

Több mint tíz kilóval csökkent az olasz családok éves tésztafogyasztása az utóbbi majdnem tizenöt év alatt - derült ki egy tésztagyár által készített felmérésből.

Bővebben

Zöldségek az egészség "őrei" : A "Pirosak"

Írta: Mária | 2013-02-15 | étel -és ital fogyasztás

 Zöldségek fogyasztása minden évszakban ajánlott, hiszen      vitaminban, ásványi anyagban gazdagok, ezért  testünk,        egészségünk "őrei" 
 Sorozatunk következő tagjai a "pirosak".
 Minden piros növényben előfordul egy fontos anyag: a likopin.    Ez az anyag adja a növények piros színét, például a  paradicsomnak a görögdinnyének az epernek stb. 

Bővebben

Hirdetések

Közösség