Magazin


A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot

Írta: Antal | 2013-09-27

A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot

A gyulai önkormányzat 850 millió forintért megvásárolta a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát eszközeit, valamint a gyulai kolbászok és májas termékek márkavédjegyeit a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-től.

Az adásvételi szerződést csütörtökön írták alá Gyulán.
 
Az ünnepségen Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kiemelte: a Gyulai Húskombinát megmentése, folyamatos üzemeltetési feltételeinek megteremtése azt bizonyítja, hogy az állam is lehet gondos és jó tulajdonos. A siker a kormány, a helyi parlamenti képviselők, a városvezetők, a gyulai húsipari szakma és a helyi lakosság összefogásának köszönhető - hangoztatta.
 
    Kovács József fideszes parlamenti képviselő méltatta a kormányzati támogatást és a kitartó együttműködést a gyulaiakkal a hungarikumot gyártó húsipari tradíciók megőrzéséért. 
 
    Varga Jenő felszámolóbiztos elmondta: a felszámolás alatt a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. fő célja a munkahelyek megőrzése, a magyar sertésfeldolgozás és -termékelőállítás hírének megőrzése volt Gyulán és a térségben. Gyula az első példája annak, hogyan lehet reorganizációs típusú felszámolással eredményt felmutatni - mondta.
 
    Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester az adásvételről elmondta: a százszázalékos önkormányzati tulajdonú Gyulahús 850 millió forintért, tehermentesen, tulajdoni korlátozások nélkül vásárolta meg a húskombinát teljes vagyonát. A vagyon az önkormányzaté, amit a Gyulahúsnak bérbe ad.
 
    Az üzem jelenleg 70 százalékos kapacitással működik, és 270 főt foglalkoztat. Ennyi munkahelyet sikerült megőrizni - emelte ki a polgármester. Az önkormányzat a húsüzemet hosszú távon kívánja üzemeltetni - tette hozzá. 
 
    Az idén az üzleti tervek szerint alakul a termelés, éves szinten ötmilliárd forint árbevétel várható minimális eredmény mellett. A társaság új hazai és exportpiacokon is megjelent. Itthon a mintamenza program résztvevője új termékekkel, a külpiacon pedig Angliába, Oroszországba, a FÁK-államokba, Csehországba és Szlovákiába szállít döntően kolbászféléket - mondta el Daka Zsolt, a Gyulahús ügyvezetője az MTI-nek.
 
 
Hozzászólás írása
+ =

Archívum

2013. november
Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit
Országos főzőversenyt hirdetnek közétkeztető cégek számára
2013. október
Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra
Klasszikus és modernizált recepteket mutat be az új Gundel Szakácskönyv
Csökken a sertésállomány, nő a szarvasmarha-állomány
Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek és kíváncsiaknak
Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer-ipari kiállításán
Eltűnik a cigánypecsenye elnevezés a hannoveri önkormányzati menzákról
2013. szeptember
Egészségmegőrző mintaprojekt a sarkadi kistérségben
A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot
Sejtszinten fiatalodik meg az ember az életmódváltástól
Folyamatosan csökken a húsfogyasztás
Paprikás csokoládétorta nyerte a hobbicukrászok versenyét
Megkezdődött a nemzetek sajtversenye
Megtalálhatták a jeges csokoládé első angol receptjét
Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata
2013. augusztus
Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól
A túl sok vas növelheti az Alzheimer-kór kockázatát
Kóstolja meg Magyarországot!
Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak
A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrákkockázatot
Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?
Kevesebb tésztát esznek az olaszok
Lisztekről tabuk nélkül.
Ha nincs, időd készíts Pastat!
Miről fog szólni az alapanyagok blog?
2013. július
Együttműködés az Ars Vino Borszaküzlettel
2013. június
A világ csodálatos konyhái. Kínai konyha
mitfozzek.hu bemutatót tartottunk a Hotel Noniusban!
A világ csodálatos konyhái. Francia konyha
2013. május
A világ csodálatos konyhái. Olasz konyha
Főztünk a III. Gyulavári kastélynapokon
2013. április
Április végi gasztroprogramok
Új megjelenés és szolgáltatások
Nyereményjáték
Lezárult a mitfozzek.hu nyereményjátéka!
Gasztronómiai programok 2013 március
Gasztroprogram: Szegedi Toros Pálinkafesztivál - 2013. február 28. – március 3.
2013. február
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Pirosak"
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Zöldek"
Zsemlemorzsa házilag
2013. január
Farsangi Torkos Csütörtök
Pesto, egy csipetnyi Olaszország:)
Edd a szezont!
XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok
2012. december
B.U.É.K!!!
Gasztronómia és Újévi hiedelmek
Áldott karácsonyt kívánunk!
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál margójára
Disznótor! Indul a szezon:)
2012. november
Hogyan fotózzunk ételeket?
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál
Hogyan vásároljunk (csak egy ötlet)?
A programozó konyhájából jelentjük:).
Benedek tojás
Történetek Angliából I.
2012. október
mitfozzek.hu 2.2-es verziója működik
Erfurt 2012!
Elindult az új oldalunk!

Hirdetések

Közösség