Magazin


Klasszikus és modernizált recepteket mutat be az új Gundel Szakácskönyv

Írta: Antal | 2013-10-21

Klasszikus és modernizált recepteket mutat be az új Gundel Szakácskönyv

A fővárosi Gundel Étteremben ma is felszolgált ételek eredeti receptjeit és modernizált fogásokat mutat be a novemberben megjelenő Gundel Szakácskönyv, amelyet pénteken sajtótájékoztató keretében mutattak be Budapesten.

Összesen hetven recept olvasható a Gundel Szakácskönyv - Klasszikus receptek és az új korszak fogásai című kötetben, amely november második hetében magyar és angol nyelven jelenik meg a Kossuth Kiadó gondozásában. A recepteket Merczi Gábor, a Gundel executive séfje rendezte csokorba. A receptek között szerepel a fogas Gundel-módra, a hagyományos paprikás csirke, a borjúhússal töltött zsenge karalábé és a híres Gundel-palacsinta is. 
 
    A könyv alapját az eredeti, 1937-as szakácskönyv ma is helytálló, csak a legminimálisabban aktualizált receptúrái adják. Az ételek mellett bemutatják a Gundel történetét és elismeréseit, és felsorolják az étteremben megfordult híres vendégeket is.
 
    Gundel Károly vendéglős, a magyar vendéglátás és gasztronómia nemzetközi hírű alakja, a városligeti étterem névadója és arculatának megteremtője 1937-ben, először csak német és angol nyelven adta ki első könyvét, ezzel új korszakot indítva el a magyar gasztronómiában. A mű később megjelent, fiai által átdolgozott verziója, a Kis magyar szakácskönyv a magyar szakácsművészet legnagyobb példányszámban, legtöbb nyelven megjelent receptgyűjteménye: kiadása óta több mint negyven utánnyomást ért meg és 2,5 millió példányban adták el. 
 
    Alföldi Tádé, a Gundel Étterem igazgatója elmondta, jelenleg 160 fő dolgozik az étteremben. "Az itteni munka olyan, mint egy ásatás: elő kell bányászni a tradícióinkat, de közben azt is figyelembe kell venni, hogy az élet nem állhat meg" - utalt az igazgató a hagyományok és a modern technikák alkalmazásának a kötetben is jellemző fúziójára.
 
 
MTI
Hozzászólás írása
+ =

Archívum

2013. november
Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit
Országos főzőversenyt hirdetnek közétkeztető cégek számára
2013. október
Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra
Klasszikus és modernizált recepteket mutat be az új Gundel Szakácskönyv
Csökken a sertésállomány, nő a szarvasmarha-állomány
Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek és kíváncsiaknak
Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer-ipari kiállításán
Eltűnik a cigánypecsenye elnevezés a hannoveri önkormányzati menzákról
2013. szeptember
Egészségmegőrző mintaprojekt a sarkadi kistérségben
A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot
Sejtszinten fiatalodik meg az ember az életmódváltástól
Folyamatosan csökken a húsfogyasztás
Paprikás csokoládétorta nyerte a hobbicukrászok versenyét
Megkezdődött a nemzetek sajtversenye
Megtalálhatták a jeges csokoládé első angol receptjét
Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata
2013. augusztus
Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól
A túl sok vas növelheti az Alzheimer-kór kockázatát
Kóstolja meg Magyarországot!
Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak
A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrákkockázatot
Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?
Kevesebb tésztát esznek az olaszok
Lisztekről tabuk nélkül.
Ha nincs, időd készíts Pastat!
Miről fog szólni az alapanyagok blog?
2013. július
Együttműködés az Ars Vino Borszaküzlettel
2013. június
A világ csodálatos konyhái. Kínai konyha
mitfozzek.hu bemutatót tartottunk a Hotel Noniusban!
A világ csodálatos konyhái. Francia konyha
2013. május
A világ csodálatos konyhái. Olasz konyha
Főztünk a III. Gyulavári kastélynapokon
2013. április
Április végi gasztroprogramok
Új megjelenés és szolgáltatások
Nyereményjáték
Lezárult a mitfozzek.hu nyereményjátéka!
Gasztronómiai programok 2013 március
Gasztroprogram: Szegedi Toros Pálinkafesztivál - 2013. február 28. – március 3.
2013. február
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Pirosak"
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Zöldek"
Zsemlemorzsa házilag
2013. január
Farsangi Torkos Csütörtök
Pesto, egy csipetnyi Olaszország:)
Edd a szezont!
XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok
2012. december
B.U.É.K!!!
Gasztronómia és Újévi hiedelmek
Áldott karácsonyt kívánunk!
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál margójára
Disznótor! Indul a szezon:)
2012. november
Hogyan fotózzunk ételeket?
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál
Hogyan vásároljunk (csak egy ötlet)?
A programozó konyhájából jelentjük:).
Benedek tojás
Történetek Angliából I.
2012. október
mitfozzek.hu 2.2-es verziója működik
Erfurt 2012!
Elindult az új oldalunk!

Hirdetések

Közösség