Magazin


Ha nincs, időd készíts Pastat!

Írta: Antal | 2013-05-09

Ha nincs, időd készíts Pastat!

Mindig van otthon egy csomag tészta. Kapd elő, és főzd meg sós vízben 4-13 perc alatt!

Egy kevés olívaolajon megpirított, fűszerezett zöldséggel (ízlés szerint lehet újhagyma, fokhagyma, paradicsom, cukkini, padlizsán, sárgarépa) és reszelt sajttal kiváló és laktató vacsora kerekedhet belőle. Ha tartalmasabbra vágysz, feldobhatod szalonnával, sonkával, kolbásszal, illetve tejszínnel vagy tejföllel; ha az éhséged legyőzhetetlen, menj biztosra, válaszd üveges szószokat vagy alapporok bármelyikét! Utóbbiakat receptötletekkel is ellátták…

De milyen tészta kerüljön az asztalra? Melyik fajtához mi illik?
Ne pánikolj, itt a segítség!

Fajtái:
 
Spagetti: a legkedveltebb, hosszú és vékony tészta. Különböző vastagságban és hosszúságban kapható. Bármilyen szószhoz illik.
 
Makaróni: hosszú csőtészta, amelyet ragukhoz, felfújtakhoz vagy rakott ételek készítéséhez egyaránt használhatunk.
 
Penne (tollhegy): sima vagy bordás, rövid csőtészta, végei ferdén vágottak. Ragukhoz és felfújtakhoz is ideális tésztaféle.
 
Tagliatelle/fettucini: lapos, általában 6 mm széles metélttészta durumbúzából. Kiváló ragukhoz és felfújtakhoz.
 
Tortiglioni: barázdált, rövid csőtészta, végei egyenesen vágottak. Ragukhoz és felfújtakhoz illik.
 
Lasagne: a lapos, széles téglalap alapú tésztalapok töltött és rakott ételek alapját képezik.
 
Cannelloni: nagy, hengeres csőtészta.  Töltve és sütőben sütve fogyasztjuk.
 
Ravioli: négyszögletes, fodros szélű, apró tésztabatyu hússal, sajttal vagy zöldséggel töltve. Mindenféle tejszínes, paradicsomos vagy sajtos szósz illik hozzá.
 
Gnocchi (galuska): burgonyás tésztából is készül. Bármilyen szósz jó hozzá.
 
Tortellini: hajlított és töltött tésztabatyu. Tejszínes mártással vagy levesbetétként fogyaszthatjuk.
 
Fusilli: orsótészta, bármilyen szószhoz illik.
 
Farfallini: pillangó alakú, barázdált szélű tészta. Kiváló szószokhoz, illetve édesen, például lekvárral.
 
Elkészítési módok Spagettire:
  • Spaghetti aglio e olio – fokhagymával, erős paprikával és olívaolajjal
  • Spaghetti alla carbonara – Pecorino sajttal, borssal, tojással és szalonnával
  • Spaghetti alla napoletana – paradicsomszósszal
  • Spaghetti alla puttanesca – fűszeres paradicsomszósszal, szardellával, pépperonival, olívabogyóval és kapribogyóval
  • Spaghetti alla gricia – sült szalonnával és Pecorino sajttal
  • Spaghetti alle vongole – kagylóval
  • Spaghetti Bolognese – darált hússal és paradicsomszósszal
Hozzászólás írása
+ =
Címkék:

Archívum

2013. november
Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit
Országos főzőversenyt hirdetnek közétkeztető cégek számára
2013. október
Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra
Klasszikus és modernizált recepteket mutat be az új Gundel Szakácskönyv
Csökken a sertésállomány, nő a szarvasmarha-állomány
Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek és kíváncsiaknak
Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer-ipari kiállításán
Eltűnik a cigánypecsenye elnevezés a hannoveri önkormányzati menzákról
2013. szeptember
Egészségmegőrző mintaprojekt a sarkadi kistérségben
A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot
Sejtszinten fiatalodik meg az ember az életmódváltástól
Folyamatosan csökken a húsfogyasztás
Paprikás csokoládétorta nyerte a hobbicukrászok versenyét
Megkezdődött a nemzetek sajtversenye
Megtalálhatták a jeges csokoládé első angol receptjét
Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata
2013. augusztus
Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól
A túl sok vas növelheti az Alzheimer-kór kockázatát
Kóstolja meg Magyarországot!
Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak
A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrákkockázatot
Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?
Kevesebb tésztát esznek az olaszok
Lisztekről tabuk nélkül.
Ha nincs, időd készíts Pastat!
Miről fog szólni az alapanyagok blog?
2013. július
Együttműködés az Ars Vino Borszaküzlettel
2013. június
A világ csodálatos konyhái. Kínai konyha
mitfozzek.hu bemutatót tartottunk a Hotel Noniusban!
A világ csodálatos konyhái. Francia konyha
2013. május
A világ csodálatos konyhái. Olasz konyha
Főztünk a III. Gyulavári kastélynapokon
2013. április
Április végi gasztroprogramok
Új megjelenés és szolgáltatások
Nyereményjáték
Lezárult a mitfozzek.hu nyereményjátéka!
Gasztronómiai programok 2013 március
Gasztroprogram: Szegedi Toros Pálinkafesztivál - 2013. február 28. – március 3.
2013. február
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Pirosak"
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Zöldek"
Zsemlemorzsa házilag
2013. január
Farsangi Torkos Csütörtök
Pesto, egy csipetnyi Olaszország:)
Edd a szezont!
XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok
2012. december
B.U.É.K!!!
Gasztronómia és Újévi hiedelmek
Áldott karácsonyt kívánunk!
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál margójára
Disznótor! Indul a szezon:)
2012. november
Hogyan fotózzunk ételeket?
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál
Hogyan vásároljunk (csak egy ötlet)?
A programozó konyhájából jelentjük:).
Benedek tojás
Történetek Angliából I.
2012. október
mitfozzek.hu 2.2-es verziója működik
Erfurt 2012!
Elindult az új oldalunk!

Hirdetések

Közösség