Magazin


Farsangi Torkos Csütörtök

Írta: Mária | 2013-01-25

 

Hatalmas népszerűségének köszönhetően idén is megszervezésre kerül  január 31.-én a Magyar Turizmus Zrt. által a Torkos Csütörtök.

Hogy mindenki kellemetlenségek nélkül élvezhesse ezt az akciót, szeretnénk néhány tanácsot, információt megosztani olvasóinkkal, amire érdemes odafigyelnünk! 

A Torkos Csütörtököt először 2006-ban szervezte meg a Magyar Turizmus Zrt. egy népi hagyomány újjáélesztéseként. Eddig minden alkalommal hamvazó szerda utáni csütörtökre szervezték meg a torkoskodást, de idén mivel ez a Valentin nappal egy időpontra esett volna, a gasztronómiai szövetségekkel egyeztetve farsang időszakra, 2013 január 31.-ére tették át az időpontot.

 

 

 

Hogy ne érjen minket csalódás, kellemetlenség íme néhány tipp, információ:

  • Előre foglaljunk időpontot, mert a csatlakozó éttermek asztalfoglalásai sokszor már napokkal, hetekkel előtte megtelnek.
  • Hogy mely éttermek vesznek részt az akcióban, előre érdeklődjük meg!
  • Minden vendéglátóhely, amely csatlakozik az akcióhoz a teljes étel -és italkínálatából 50 % kedvezményt kell nyújtson!
  • Új, szűkített étlapot nem készíthetnek erre az alkalomra az éttermek. Azt az étlapot kell biztosítsák vendégeiknek, amit az akció, és azt megelőzö héten már használtak.
  • Érdemes a foglalt időpont előtt legalább 15 perccel megérkezni, nehogy másnak átadják asztalunkat!
  • Mivel ilyenkor az éttermek zsúfolásig megtelnek, legyünk türelmesek vendéglátóinkkal. Előfordulhat egy-két   keveredés, hiszen ők is csak emberek és nem ekkora forgalomhoz vannak hozzászokva.
  • Az 50 %-os  kedvezményt készpénzes és kártyás fizetés esetén is biztosítani kell, amennyiben az év többi napján is van erre lehetőség.
  • Legyünk tekintettel arra, hogy mindenhol szoros foglalások vannak ezen a napon, ezért az ételünk elfogyasztása után ne az étteremben, az asztalunknál sziesztázzunk!
  • Fontos tudni, amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a vendéglátóhely nem tesz eleget az akció szabályainak, azt jelenthetjük a Magyar Turizmus Zrt.-nek, hogy következő évben (kivizsgálás után) visszautasíthassa az akcióhoz való csatlakozási kérelmét a további csalódások elkerülése végett.

További információkat  és az éttermek listáját a http://www.torkoscsutortok.hu/ oldalon találják meg.



Reméljük segíthettünk és kellemesen, bosszankodások nélkül fog
mindenki torkoskodni a következő héten! :)
mitfozzek.hu csapata

Hozzászólás írása
+ =

Archívum

2013. november
Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit
Országos főzőversenyt hirdetnek közétkeztető cégek számára
2013. október
Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra
Klasszikus és modernizált recepteket mutat be az új Gundel Szakácskönyv
Csökken a sertésállomány, nő a szarvasmarha-állomány
Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek és kíváncsiaknak
Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer-ipari kiállításán
Eltűnik a cigánypecsenye elnevezés a hannoveri önkormányzati menzákról
2013. szeptember
Egészségmegőrző mintaprojekt a sarkadi kistérségben
A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot
Sejtszinten fiatalodik meg az ember az életmódváltástól
Folyamatosan csökken a húsfogyasztás
Paprikás csokoládétorta nyerte a hobbicukrászok versenyét
Megkezdődött a nemzetek sajtversenye
Megtalálhatták a jeges csokoládé első angol receptjét
Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata
2013. augusztus
Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól
A túl sok vas növelheti az Alzheimer-kór kockázatát
Kóstolja meg Magyarországot!
Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak
A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrákkockázatot
Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?
Kevesebb tésztát esznek az olaszok
Lisztekről tabuk nélkül.
Ha nincs, időd készíts Pastat!
Miről fog szólni az alapanyagok blog?
2013. július
Együttműködés az Ars Vino Borszaküzlettel
2013. június
A világ csodálatos konyhái. Kínai konyha
mitfozzek.hu bemutatót tartottunk a Hotel Noniusban!
A világ csodálatos konyhái. Francia konyha
2013. május
A világ csodálatos konyhái. Olasz konyha
Főztünk a III. Gyulavári kastélynapokon
2013. április
Április végi gasztroprogramok
Új megjelenés és szolgáltatások
Nyereményjáték
Lezárult a mitfozzek.hu nyereményjátéka!
Gasztronómiai programok 2013 március
Gasztroprogram: Szegedi Toros Pálinkafesztivál - 2013. február 28. – március 3.
2013. február
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Pirosak"
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Zöldek"
Zsemlemorzsa házilag
2013. január
Farsangi Torkos Csütörtök
Pesto, egy csipetnyi Olaszország:)
Edd a szezont!
XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok
2012. december
B.U.É.K!!!
Gasztronómia és Újévi hiedelmek
Áldott karácsonyt kívánunk!
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál margójára
Disznótor! Indul a szezon:)
2012. november
Hogyan fotózzunk ételeket?
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál
Hogyan vásároljunk (csak egy ötlet)?
A programozó konyhájából jelentjük:).
Benedek tojás
Történetek Angliából I.
2012. október
mitfozzek.hu 2.2-es verziója működik
Erfurt 2012!
Elindult az új oldalunk!

Hirdetések

Közösség