Belépés vagy Regisztráció
Írta: Péter | 2013-01-22
Nyílván első hallásra furcsának tűnhet ez a kijelentés, de ha kicsit jobban elmélyedünk a gondolatban, rá fogunk ébredni egy új, gazdaságos és egészséges valamint követendő étkezési stílusra. Hogy mit takar ez a gyakorlatban az ki fog derülni azonnal.
Nem kell feltétlenül arra gondolni, hogy almát csak ősszel, répát csak nyáron fogyasszunk, viszont mindenképpen érdemes tanulmányoznunk a szezonális züldségeket, gyümölcsöket. Cseresznyét vásárolni télen valószínűleg őrültség, de mindenképpen luxus ahogy sütőtökért sorban állni nyáron. Manapság a multikban mindent be lehet szerezni, de gondoljunk csak bele, hogy vajon a Karácsonykor vásárolt paradicsom hol termett és vajon a termesztéshez szükséges fénymennyiség mekkora hányadát tudta felvenni.
A szezonban vásárolt, ne adj Isten saját magunk által termesztett zöldségek azon túl, hogy olcsóbbak mikor teremnek, érnek, szebbek is és vitamin, valamint ásványianyag tartalmuk is magasabb. További előnyök:
Nyílván em lehet ezt teljesen magunkévá tenni máról holnapra, de ha mindig csak egy kicsit lépünk ez irányba akkor egy szebb és jobb jövőnek nézünk elé.