Magazin


Zsemlemorzsa házilag

Írta: Mária | 2013-02-01

 

Bizonyára mindenkinél előfordult már, hogy otthon a megmaradt kenyér megszáradt, mert másnap frisset vásárolt.
Ez nálunk is rendszeresen előfordul.
Íme egy egyszerű tipp, hogy ne kelljen kidobni a száraz kenyeret.
 

Bővebben

Farsangi Torkos Csütörtök

Írta: Mária | 2013-01-25

 

Hatalmas népszerűségének köszönhetően idén is megszervezésre kerül  január 31.-én a Magyar Turizmus Zrt. által a Torkos Csütörtök.

Hogy mindenki kellemetlenségek nélkül élvezhesse ezt az akciót, szeretnénk néhány tanácsot, információt megosztani olvasóinkkal, amire érdemes odafigyelnünk! 

Bővebben

XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok

Írta: Antal | 2013-01-22

Bazi nagy gyulai kolbászevés és pálinkaivászat


Az immáron XIII. alkalommal megrendezésre kerülő Böllérverseny új, hangulatos helyszínen megújult programokkal, a Gyulai Pálinkanapokkal kiegészülve önálló rendezvényként egy teljes hétvégén várja látogatóit.
A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése, népi táj jellegű ételek készítésé, gasztronómiai kultúránk népszerűsítése.
 

Bővebben

Edd a szezont!

Írta: Péter | 2013-01-22

Nyílván első hallásra furcsának tűnhet ez a kijelentés, de ha kicsit jobban elmélyedünk a gondolatban, rá fogunk ébredni egy új, gazdaságos és egészséges valamint követendő étkezési stílusra. Hogy mit takar ez a gyakorlatban az ki fog derülni azonnal.

 

Bővebben

Pesto, egy csipetnyi Olaszország:)

Írta: Péter | 2013-01-23

A pesto egy nagyon gyorsan es könnyen elkészíthető szósz, mely Olaszországból származik, ahol nem másért találták ki, minthogy az általuk imádott tésztát ízesítsék. Sokféle variációja létezik szerte a világon. Rendkívül aromás szósz.  Az alaprecept a következő: 

Bővebben

Archívum

2013. november
Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit
Országos főzőversenyt hirdetnek közétkeztető cégek számára
2013. október
Több mint százezren látogattak el a Csabai Kolbászfesztiválra
Klasszikus és modernizált recepteket mutat be az új Gundel Szakácskönyv
Csökken a sertésállomány, nő a szarvasmarha-állomány
Őszi gasztronómiai séták ínyenceknek és kíváncsiaknak
Magyar siker a világ legnagyobb élelmiszer-ipari kiállításán
Eltűnik a cigánypecsenye elnevezés a hannoveri önkormányzati menzákról
2013. szeptember
Egészségmegőrző mintaprojekt a sarkadi kistérségben
A gyulai önkormányzat megvásárolta a Gyulai Húskombinátot
Sejtszinten fiatalodik meg az ember az életmódváltástól
Folyamatosan csökken a húsfogyasztás
Paprikás csokoládétorta nyerte a hobbicukrászok versenyét
Megkezdődött a nemzetek sajtversenye
Megtalálhatták a jeges csokoládé első angol receptjét
Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata
2013. augusztus
Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól
A túl sok vas növelheti az Alzheimer-kór kockázatát
Kóstolja meg Magyarországot!
Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak
A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrákkockázatot
Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?
Kevesebb tésztát esznek az olaszok
Lisztekről tabuk nélkül.
Ha nincs, időd készíts Pastat!
Miről fog szólni az alapanyagok blog?
2013. július
Együttműködés az Ars Vino Borszaküzlettel
2013. június
A világ csodálatos konyhái. Kínai konyha
mitfozzek.hu bemutatót tartottunk a Hotel Noniusban!
A világ csodálatos konyhái. Francia konyha
2013. május
A világ csodálatos konyhái. Olasz konyha
Főztünk a III. Gyulavári kastélynapokon
2013. április
Április végi gasztroprogramok
Új megjelenés és szolgáltatások
Nyereményjáték
Lezárult a mitfozzek.hu nyereményjátéka!
Gasztronómiai programok 2013 március
Gasztroprogram: Szegedi Toros Pálinkafesztivál - 2013. február 28. – március 3.
2013. február
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Pirosak"
Zöldségek az egészség "őrei" : A "Zöldek"
Zsemlemorzsa házilag
2013. január
Farsangi Torkos Csütörtök
Pesto, egy csipetnyi Olaszország:)
Edd a szezont!
XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok
2012. december
B.U.É.K!!!
Gasztronómia és Újévi hiedelmek
Áldott karácsonyt kívánunk!
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál margójára
Disznótor! Indul a szezon:)
2012. november
Hogyan fotózzunk ételeket?
V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál
Hogyan vásároljunk (csak egy ötlet)?
A programozó konyhájából jelentjük:).
Benedek tojás
Történetek Angliából I.
2012. október
mitfozzek.hu 2.2-es verziója működik
Erfurt 2012!
Elindult az új oldalunk!

Hirdetések

Közösség