Magazin


XIII. Gyulai Böllér- és Pálinkanapok

Írta: Antal | 2013-01-22 | mit főzzek ma

Bazi nagy gyulai kolbászevés és pálinkaivászat


Az immáron XIII. alkalommal megrendezésre kerülő Böllérverseny új, hangulatos helyszínen megújult programokkal, a Gyulai Pálinkanapokkal kiegészülve önálló rendezvényként egy teljes hétvégén várja látogatóit.
A rendezvény célja a hagyományaink ápolása, a régmúlt disznóvágások hangulatának felidézése, népi táj jellegű ételek készítésé, gasztronómiai kultúránk népszerűsítése.
 

Bővebben

Pesto, egy csipetnyi Olaszország:)

Írta: Péter | 2013-01-23 | mit főzzek ma

A pesto egy nagyon gyorsan es könnyen elkészíthető szósz, mely Olaszországból származik, ahol nem másért találták ki, minthogy az általuk imádott tésztát ízesítsék. Sokféle variációja létezik szerte a világon. Rendkívül aromás szósz.  Az alaprecept a következő: 

Bővebben

B.U.É.K!!!

Írta: Antal | 2012-12-31 | mit főzzek ma

Sikerekben és Finom Ételekben Gazdag Boldog Új Évet Kíván mindenkinek a mitfozzek.hu csapata!

Bővebben

V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál margójára

Írta: Antal | 2012-12-15 | mit főzzek ma

Nincs még 1 hete, hogy véget ért az V. Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál.
A fesztiválról kérdeztem Árgyelán Jánost a rendezvény egyik szervezőjét.

Bővebben

Disznótor! Indul a szezon:)

Írta: Antal | 2012-12-01 | mit főzzek ma

Indul a szezon, mondhatnánk, de ez igaz is! Most jött el a disznóvágások ideje. Ilyenkor töltödnek fel a házi éléskamrák kolbásszal, hurkával, sonkával és egyéb finom "disznósággal".

Mi sem cselekedtünk másképp, gyorsan nekifogtunk feltölteni a készleteket. Sajnos az idő nem nagyon kedvezett - eleredt az eső -, de nem szegte kedvünket ez sem:). Szóval a mitfozzek.hu-s csapat összeállt. Rutinban nincs hiány, hiszen ebben az "összeállításban" 17 év alatt elég sok disznóvágást elvégeztünk a családban.

Bővebben

Hirdetések

Közösség