Magazin


Megtalálhatták a jeges csokoládé első angol receptjét

Írta: Antal | 2013-09-03 | mit főzzek ma

Megtalálhatták a jeges csokoládé első angol receptjét

A Leicesteri Egyetem egyik előadója szerint megtalálhatta a jeges csokoládédesszertek első angol receptjét.

Bővebben

Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata

Írta: Antal | 2013-09-02 | mit főzzek ma

Áfonyával csökkenthető a cukorbetegség kockázata

Több gyümölcs, különösen áfonya, alma és szőlő fogyasztása csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, ám a gyümölcslének nincs ilyen hatása - állapította meg egy friss nemzetközi kutatás.

Bővebben

Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól

Írta: Antal | 2013-08-30 | mit főzzek ma

Új termékek egészségtudatos fogyasztóknak a húsipari kutatótól

Elsősorban a kis és közepes élelmiszer-feldolgozóknak dolgoztak ki az egészséges táplálkozást szolgáló élelmiszerrecepteket az Országos Húsipari Kutatóintézetben - mondta a közhasznú nonprofit kft.-ként működő intézmény ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

Bővebben

A túl sok vas növelheti az Alzheimer-kór kockázatát

Írta: Antal | 2013-08-28 | mit főzzek ma

A túl sok vas növelheti az Alzheimer-kór kockázatát

 A túl sok vörös hús fogyasztása fokozhatja az Alzheimer-kór kockázatát, mivel növeli a vas mennyiségét az agyban  - derült ki egy új amerikai tanulmányból.

Bővebben

Kóstolja meg Magyarországot!

Írta: Antal | 2013-08-27 | mit főzzek ma

Kóstolja meg Magyarországot!

Eddig 36 szakácscsapat több mint 80 féle étellel nevezett a 10. Kóstolja meg Magyarországot! elnevezésű gasztronómiai show-ra, amelyet szeptember 14-én rendeznek meg a Sóstói Múzeumfaluban, ahol a tárkonyos-almás csirkelevestől a tirpák tarhonyán át a vadkanraguig megannyi ínyencség várja majd a látogatókat.

Bővebben

Hirdetések

Közösség