Magazin


Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak

Írta: Antal | 2013-08-25 | egészség

Már hatezer éve is fűszerezték az ételt az európaiak

Az Európában élők már hatezer évvel ezelőtt is fűszerezték az ételeiket - derült ki egy tudományos kutatásból.

Bővebben

A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrákkockázatot

Írta: Antal | 2013-08-24 | egészség

A fokhagyma felére csökkentheti a tüdőrákkockázatot

Hetente kétszer nyers fokhagymát fogyasztva csaknem megfeleződik a tüdőrák kialakulásának kockázata, ráadásul a fokhagymaevő dohányosoknál is jelentősen csökken a tüdőrák veszélye.

Bővebben

Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?

Írta: Antal | 2013-08-23 | egészség

Talán jobban odafigyelünk a táplákozásra?

Tízből egy ember étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, de a lakosság nagy többsége odafigyel az ételek testsúlyra gyakorolt hatására a GfK Hungária elemzése szerint.

Bővebben

Kevesebb tésztát esznek az olaszok

Írta: Antal | 2013-08-23 | egészség

Kevesebb tésztát esznek az olaszok

Több mint tíz kilóval csökkent az olasz családok éves tésztafogyasztása az utóbbi majdnem tizenöt év alatt - derült ki egy tésztagyár által készített felmérésből.

Bővebben

Zöldségek az egészség "őrei" : A "Pirosak"

Írta: Mária | 2013-02-15 | egészség

 Zöldségek fogyasztása minden évszakban ajánlott, hiszen      vitaminban, ásványi anyagban gazdagok, ezért  testünk,        egészségünk "őrei" 
 Sorozatunk következő tagjai a "pirosak".
 Minden piros növényben előfordul egy fontos anyag: a likopin.    Ez az anyag adja a növények piros színét, például a  paradicsomnak a görögdinnyének az epernek stb. 

Bővebben

Hirdetések

Közösség