Belépés vagy Regisztráció
4 személy számára
(Ez a recept eredetileg 4 személy részére lett rögzítve, ezért a recept leírásában található utalások erre vonatkozhatnak.)
Az apróra vágott vöröshagymát a felhevített olajon átfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és erős lángon átpirítjuk, a rozmaringgal és sóval őrölt borssal ízesítjük, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, uborkát és a kisebb darabokra vágott zöldbabot. A finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd kevés vizet ráöntve puhára pároljuk. Tálalás előtt citromlével ízesítjük. Egytálételként fogyasztjuk.
60 | ml | Olívaolaj | Ez megfelel | 2 | evőkanálnyi olívaolaj |
10 | dkg | Vöröshagyma | Ez megfelel | 1 | nagy vöröshagyma |
30 | dkg | Sertéscomb | |||
4 | g | Fokhagyma | Ez megfelel | 2 | gerezd fokhagyma |
15 | dkg | Gomba | |||
20 | dkg | Zöldpaprika | Ez megfelel | 1.11 | nagy zöldpaprika |
10 | dkg | Paradicsom | Ez megfelel | 1.11 | közepes paradicsom |
15 | dkg | Ecetes uborka | |||
25 | dkg | Zöldbab | |||
0.5 | Csomó | Petrezselyemzöld | |||
30 | ml | Citromlé | Ez megfelel | 2 | csapott evőkanálnyi (vagy diónyi) citromlé |
3 | g | Rozmaring (őrölt) |
4 személy számára
Csak regisztrált tagok részére!