Belépés vagy Regisztráció
4 személy számára
(Ez a recept eredetileg 10 személy részére lett rögzítve, ezért a recept leírásában található utalások erre vonatkozhatnak.)
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékban megpirítjuk, üvegesre. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát, majd sózzuk, borsozzuk, meghintjük, majoránnával és finomra vágott petrezselyem zölddel. Kevés vizet öntünk hozzá és lefedve pároljuk. Amikor megpuhult felöntjük csontlével (leveskockából készíthető) és felforraljuk. Készítünk egy világos rántást, amibe a készítés végén pépesített fokhagymát teszünk. Hideg vizet adunk hozzá amivel csomómentesre keverünk, és ezzel besűrítjük a levesünket. A virsliket (ha nem juhbeles meghámozzuk) felkarikázzuk, és egy serpenyőben forróra hevített zsiradékban megpirítjuk. A forrásban levő leveshez adjuk és összeforraljuk a levessel. A tejfölt tálba rakjuk, kikeverjük, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Készíthetjük magyaros rántással is. A levest forrón előmelegített csészében tálaljuk. Tetejét meghinthetjük még finomra vágott petrezselyem zölddel.
2 | dkg | Vöröshagyma | Ez megfelel | 0.4 | közepes vöröshagyma |
0 | g | Fokhagyma | Ez megfelel | 0 | gerezd fokhagyma |
40 | dkg | Kelkáposzta | |||
1.2 | l | Javasolt folyadékmennyiség | |||
0.4 | Csomó | Petrezselyemzöld | |||
3.2 | dkg | Zsír (sertés) | Ez megfelel | 0.64 | tojásnyi zsír |
80 | l | Tejföl | Ez megfelel | 5333.33 | csapott evőkanálnyi (vagy diónyi) tejföl |
4.8 | dkg | Liszt | Ez megfelel | 3.2 | csapott evőkanálnyi (vagy diónyi) liszt |
0 | g | Majoránna | |||
12 | dkg | Virsli |
4 személy számára
Csak regisztrált tagok részére!