Belépés vagy Regisztráció
4 személy számára
(Ez a recept eredetileg 6 személy részére lett rögzítve, ezért a recept leírásában található utalások erre vonatkozhatnak.)
Kezdjük a fokhagyma szósszal.
A fokhagymát lereszeljük, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. Ráöntjük az olajat és a vizet, összekeverjük, állni hagyjuk.
Az élesztőt 2 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztővel és a maradék vízzel és olajjal, lágy rugalmas tésztává gyúrjuk.
Lisztezett munkalapra borítjuk, letakarjuk, és 20 percig pihentetjük. Pihentetés után átgyúrjuk, és 12 egyenlő részre osztjuk.
Olajos kézzel gombócokat formálunk belőle, majd újabb 15 percig pihentetjük egy olajjal kikent sütőlemezen (tálcán).
A kis gombócokat, sütés előtt kerek alakra húzzuk ki kézzel, óvatosan de határozott mozdulatokkal, vigyázva, hogy ki ne szakadjon. Bő, forró olajban kisütjük.
Ízlés szerint sóval, fokhagymaszósszal, sajttal és tejföllel kínáljuk.
Tészta | 4 dl langyos víz |
3 dkg élesztő | |
1 tk cukor | |
60 dkg liszt | |
1 dl étolaj | |
2 tk só | |
Fokhagyma szósz | 3 - 4 gerezd fokhagyma |
0,5 dl étolaj | |
0,5 dl víz | |
Tálaláshoz | 3 dl tejföl |
20 dkg reszelt trappista sajt | |
Sütéshez | 1 l étolaj |
2 | dkg | Élesztő | Ez megfelel | 0.4 | csomag élesztő |
6.7 | g | Cukor | Ez megfelel | 0.33 | púpozott evőkanálnyi cukor |
40 | dkg | Liszt | |||
7.7 | dl | Étolaj | |||
6.7 | g | Só | Ez megfelel | 1.33 | kiskanálnyi só |
4 | g | Fokhagyma | Ez megfelel | 2 | gerezd fokhagyma |
2 | dl | Tejföl | |||
13.3 | dkg | Sajt | |||
3 | dl | Víz |
4 személy számára
Csak regisztrált tagok részére!