Pirított sertés érmék pirított csibemájjal
Leírás:
(Ez a recept eredetileg 10 személy részére lett rögzítve, ezért a recept leírásában található utalások erre vonatkozhatnak.)
Ehhez az ételhez célszerű először a köretet elkészíteni, illetve az előkészítő műveleteket megcsinálni.
Előkészítés: a paradicsomot és a paprikát megmossuk, csutkáját, szárát eltávolítjuk, félkarikára felvágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk a petrezselyemzöldet megmossuk és leszárítjuk. Mind a kettőt finomra vágjuk és félretesszük, a sertés szüzet lehártyázzuk, felszeleteljük (érméket vágunk belőle) majd sózzuk borsozzuk. A csibe májat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk (az idegen anyagokat eltávolítjuk: háj, hártyák, epe, stb.).
Elkészítés:A sertés érméket kevés zsiradékban hirtelen, elősütjük (kifehéredésig) majd egy tányérra kiszedjük az érméket. A sütésből vissza maradt zsiradékban a finomra vágott hagymát megdinszteljük, és a paradicsomból és paprikából lecsót készítünk. A csibemájat vékonyan meglisztezzük, majd kevés zsiradékban lassú tűzön megsütjük. A lecsóba visszahelyezzük az érméket, majd összeforraljuk. Közben a zöldborsót sós forró vízben feltesszük főni. Ezután kivesszük a sertésérméket a lecsóból. A lecsót összekeverjük a pirított burgonyával.
Tálalás:
A lecsós burgonyát előmelegített tálra halmozzuk. Erre helyezzük a sertésérméket és a vékonyra szeletelt, roston sült csibemáj szeleteket. Ezután meghintjük a forró zöldborsóval és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Azonnal felszolgáljuk.
Hozzávalók:
| 8 | dkg | Vöröshagyma | | | |
| 1.6 | dkg | Só | | | |
| 0.4 | Csomó | Petrezselyemzöld | | | |
| 20 | dkg | Zöldpaprika | | | |
| 12 | dkg | Paradicsom | | | |
| 8 | g | Fűszerpaprika | | | |
| 10 | dkg | Zsír (sertés) | | | |
| 8 | dkg | Zöldborsó | | | |
| 3.2 | dkg | Liszt | | | |
| 6 | dkg | Libamáj | | | |
| 56 | dkg | Sertésszűzpecsenye | | | |
Hasábburgonya
4 személy számára
Leírás:
A burgonyát 1 cm-es négyzetes hasábokra vágjuk miután megtisztítottuk és megmostuk.A sütésig vízben tartjuk majd közvetlenül a sütés előtt egy konyharuhába csavarva leszárítjuk őket.A sütést bő,forró olajban végezzük,rendszeresen kevergetve a hasábokat.Miután megsült,sózzuk és tálaljuk.
Hozzávalók:
| 1.2 | Kg | Burgonya | | | |
| 1.2 | dkg | Só | Ez megfelel | 0.8 | csapott evőkanálnyi (vagy diónyi) só |
| 4 | dl | Olaj | | | |