mitfozzek.hu
mitfozzek.hu szakácsa által jóváhagyott recept

Pirított sertés érmék pirított csibemájjal

4 személy számára

2
3

Leírás:

(Ez a recept eredetileg 10 személy részére lett rögzítve, ezért a recept leírásában található utalások erre vonatkozhatnak.)

Ehhez az ételhez célszerű először a köretet elkészíteni, illetve az előkészítő műveleteket megcsinálni. Előkészítés: a paradicsomot és a paprikát megmossuk, csutkáját, szárát eltávolítjuk, félkarikára felvágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk a petrezselyemzöldet megmossuk és leszárítjuk. Mind a kettőt finomra vágjuk és félretesszük, a sertés szüzet lehártyázzuk, felszeleteljük (érméket vágunk belőle) majd sózzuk borsozzuk. A csibe májat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk (az idegen anyagokat eltávolítjuk: háj, hártyák, epe, stb.). Elkészítés:A sertés érméket kevés zsiradékban hirtelen, elősütjük (kifehéredésig) majd egy tányérra kiszedjük az érméket. A sütésből vissza maradt zsiradékban a finomra vágott hagymát megdinszteljük, és a paradicsomból és paprikából lecsót készítünk. A csibemájat vékonyan meglisztezzük, majd kevés zsiradékban lassú tűzön megsütjük. A lecsóba visszahelyezzük az érméket, majd összeforraljuk. Közben a zöldborsót sós forró vízben feltesszük főni. Ezután kivesszük a sertésérméket a lecsóból. A lecsót összekeverjük a pirított burgonyával. Tálalás: A lecsós burgonyát előmelegített tálra halmozzuk. Erre helyezzük a sertésérméket és a vékonyra szeletelt, roston sült csibemáj szeleteket. Ezután meghintjük a forró zöldborsóval és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Azonnal felszolgáljuk.
Pirított sertés érmék pirított csibemájjal

Hozzávalók:

8dkgVöröshagyma   
1.6dkg   
0.4CsomóPetrezselyemzöld    
20dkgZöldpaprika   
12dkgParadicsom   
8gFűszerpaprika   
10dkgZsír (sertés)   
8dkgZöldborsó   
3.2dkgLiszt   
6dkgLibamáj   
56dkgSertésszűzpecsenye   

Hasábburgonya

4 személy számára

Leírás:

A burgonyát 1 cm-es négyzetes hasábokra vágjuk miután megtisztítottuk és megmostuk.A sütésig vízben tartjuk majd közvetlenül a sütés előtt egy konyharuhába csavarva leszárítjuk őket.A sütést bő,forró olajban végezzük,rendszeresen kevergetve a hasábokat.Miután megsült,sózzuk és tálaljuk.

Hozzávalók:

1.2KgBurgonya   
1.2dkgEz megfelel0.8csapott evőkanálnyi (vagy diónyi) só
4dlOlaj   

Bevásárlólista

4 személy számára

Csak regisztrált tagok részére!

Hozzászólás írása
+ =
Jó étvágyat!

Hirdetések

Közösség