mitfozzek.hu
mitfozzek.hu szakácsa által jóváhagyott recept

Bélszínszeletek Monte-Carlo Módra

4 személy számára

2
5

Leírás:

(Ez a recept eredetileg 10 személy részére lett rögzítve, ezért a recept leírásában található utalások erre vonatkozhatnak.)

Franciás zöldborsót készítünk ami azt jelenti,hogy a borsót sós vízben félpuhára főzzükAz az ételkészítési eljárás, amikor az élelmiszereket bő vízben vagy folyadékban forrásig hevítjük, majd folyamatosan biztosítva a közel 100 C körüli hőmérsékletet, felpuhítjuk.
A főzést kezdhetjük hideg vízben. Ebben az esetben tartalmast levest, lét kapunk, amivel a hús rostjai nem záródnak azonnal, tehát kioldódnak az ízanyagok. A forró vízbe helyezett hús fehérjéi a forró folyadék hatására kicsapódnak. Az így puhára főzött hús ízanyagai nem oldódnak ki a levesbe. A hús így értékesebb marad ízanyagokba, a leves pedig nem lesz olyan tartalmas mint az előbbi esetben.
majd vajban puhára pároljuk.Tükörtojásokat sütünk amelyeket azonos méretűre szaggathatunk formázóval.2 cm vastag szeleteket vágunk a bélszín középső részéből.Mindkét oldalát sózzuk,borsozzuk és azonnal készre sütjük egy serpenyőben.A visszamaradt zsírban vajas pecsenyelevet készítünk.Tálaláskor a hússzeleteket pirítósra vagy pirított zsemleszeletekre tegyük mert azok felszívják a húsnedveket.Bevonjuk őket a pecsenyelével,rájuk helyezünk egy-egy tükörtojást és körberakjuk a zöldborsóval.

Nincs kép

Hozzávalók:

1.2dkgEz megfelel0.6púpozott evőkanálnyi só
6dkgZsír (sertés)Ez megfelel1.2tojásnyi zsír
2gTörött Bors   
68dkgZöldborsó   
2dkgVaj   
8DbTojás   
4DbZsemle   
72dkgBélszín   

Bevásárlólista

4 személy számára

Csak regisztrált tagok részére!

Hozzászólás írása
+ =
Jó étvágyat!

Hirdetések

Közösség