Belépés vagy Regisztráció
4 személy számára
(Ez a recept eredetileg 10 személy részére lett rögzítve, ezért a recept leírásában található utalások erre vonatkozhatnak.)
Franciás zöldborsót készítünk ami azt jelenti,hogy a borsót sós vízben félpuhára főzzükAz az ételkészítési eljárás, amikor az élelmiszereket bő vízben vagy folyadékban forrásig hevítjük, majd folyamatosan biztosítva a közel 100 C körüli hőmérsékletet, felpuhítjuk.
A főzést kezdhetjük hideg vízben. Ebben az esetben tartalmast levest, lét kapunk, amivel a hús rostjai nem záródnak azonnal, tehát kioldódnak az ízanyagok. A forró vízbe helyezett hús fehérjéi a forró folyadék hatására kicsapódnak. Az így puhára főzött hús ízanyagai nem oldódnak ki a levesbe. A hús így értékesebb marad ízanyagokba, a leves pedig nem lesz olyan tartalmas mint az előbbi esetben. majd vajban puhára pároljuk.Tükörtojásokat sütünk amelyeket azonos méretűre szaggathatunk formázóval.2 cm vastag szeleteket vágunk a bélszín középső részéből.Mindkét oldalát sózzuk,borsozzuk és azonnal készre sütjük egy serpenyőben.A visszamaradt zsírban vajas pecsenyelevet készítünk.Tálaláskor a hússzeleteket pirítósra vagy pirított zsemleszeletekre tegyük mert azok felszívják a húsnedveket.Bevonjuk őket a pecsenyelével,rájuk helyezünk egy-egy tükörtojást és körberakjuk a zöldborsóval.
1.2 | dkg | Só | Ez megfelel | 0.6 | púpozott evőkanálnyi só |
6 | dkg | Zsír (sertés) | Ez megfelel | 1.2 | tojásnyi zsír |
2 | g | Törött Bors | |||
68 | dkg | Zöldborsó | |||
2 | dkg | Vaj | |||
8 | Db | Tojás | |||
4 | Db | Zsemle | |||
72 | dkg | Bélszín |
4 személy számára
Csak regisztrált tagok részére!