Belépés vagy Regisztráció
4 személy számára
(Ez a recept eredetileg 10 személy részére lett rögzítve, ezért a recept leírásában található utalások erre vonatkozhatnak.)
A bélszínt száraz pácban pácoljuk pár napig,majd hurokkötéssel henger alakúra formázzuk.Sózzuk,elősütjük,ami azt jelenti,hogy kevés zsírban,gyakori forgatással pirosra sütjük minden oldalát.Ezután az oldalait egyenletesen kb. fél centi vastagon bekenjük gombapéppel kivéve az alját és a végeit.A libamájból fél centis szeleteket vágunk,sózzuk,borsozzuk őket és a bélszínt befedjük velük hézagmentesen,majd az egészet beburkoljuk sertéshálóval.Bekenjük felvert egész tojással és a külsejét pirosra,a belsejét félangolosra sütjük.A sütési idő a nagyságától függően 15-20 perc.Sütés közben gyakran locsolgassuk saját zsírjával.Tálalás előtt pihentessük negyed órát majd fél centis szeleteket vágjunk belőle adagonként.
1.2 | dkg | Só | Ez megfelel | 0.6 | púpozott evőkanálnyi só |
1.2 | dkg | Paradicsompüré | |||
4 | dkg | Zsír (sertés) | Ez megfelel | 0.8 | tojásnyi zsír |
2 | g | Törött Bors | |||
3.2 | dkg | Liszt | Ez megfelel | 1.6 | púpozott evőkanálnyi liszt |
0.4 | Db | Tojás | |||
48 | dkg | Bélszín | |||
24 | dkg | Gombapép | |||
1.2 | Db | Sertésháló | |||
16 | dkg | Libamáj |
4 személy számára
Csak regisztrált tagok részére!